تنبورانه - آلبوم های موسیقی

آلبوم « بر مدار تنبور »

دسته بندی: آلبوم های موسیقی | نویسنده: modabber | ارسال شده در 12:00 AM روز ۱۳۹۳ يازدهم مهر

«حامد صغيري» آهنگساز و سرپرست گروه موسيقي شاهو در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با اعلام اين خبر گفت: «برمدار تنبور» توسط گروه 34 نفره شاهو در سال 85 ضبط شده كه موسيقي آن تركيبي از موسيقي مقامي كردستان و موسيقي دستگاهي ايران است. در اين اثر بي‌كلام به‌جز گروه‌نوازي از تك‌نوازي تنبور و دونوازي چنگ و تنبور نيز استفاده شده است.

وي درباره قطعات اين آلبوم توضيح داد: خرامان، نشان از بي‌نشان(براي تنبور، بالابان و گروه زهي ايراني)، همنوايي، خيال‌انگيز، نجوا(براي 4 بالابان)، خون خورشيد، همدلي(بداهه‌نوازي تنبور و چنگ ايراني)، سر عشق، رهايي(براي بالابان و گروه زهي ايراني)، گفت‌وگو(بداهه‌نوازي تنبور و چنگ)، چارپاره زهي ايراني و دست افشان قطعات اين آلبوم است.

آهنگساز آلبوم داغ سوداي محمد(ص) درباره قطعه خون خورشيد توضيح داد: اين قطعه را در آلبوم داغ سوداي محمد(ص) كه با شعر و صداي يوسفعلي ميرشكاك ضبط شده، براي قطعه شعري به نام بوي خون خورشيد در رثاي امام حسين(ع) ساخته بودم كه براي بار دوم در اين آلبوم آورده شده است.

صغيري درباره سازبندي گروه موسيقي خود توضيح داد: 30 نفر اعضاي گروه، تنبور، بربط، رباب، چنگ، بالابان، قرنه، كمانچه، قيچك، قيچك باس، كمانچه آلتو، كمانچه باس، نقاره قشقايي و مازندراني، گبرگه و كوس، دمام، دوطبله، كوزه، كاسوره، دهل، دايره و دف در استوديو پژواك حوزه هنري اين قطعات را نواخته‌اند. 4 نفر نيز به عنوان خواننده كر همنوايي كرده‌اند.

اين نوازنده تنبور درباره دلايل تعويق انتشار برمدار تنبور به خبرنگار ايكنا توضيح داد: مسائل مالي، نبود شركت مناسب براي انتشار و نبود امكانات كافي باعث شد تا انتشار آلبوم با دوماه تعويق از زماني كه قبلا اعلام شده بود انجام شود.

لازم به توضيح است صدابرداري اين مجموعه با هزينه شخصي توسط حميد عسگري، حسن عسگري و مهدي اردستاني در استوديو پژواك انجام شده است. انتشار آن بر عهده موسسه فرهنگي هنري حافظ بوده و پخش آن از هفته آينده در مراكز موسيقي آغاز مي‌شود.
 جمعه 1 آذر 1387  
http://vazeh.comمنبع

آلبوم از زیور تنهایی

دسته بندی: آلبوم های موسیقی | نویسنده: modabber | ارسال شده در 12:00 AM روز ۱۳۹۳ يازدهم مهر

موسیقی ایرانیان – ندا انتظامی: آلبوم «از زبور تنهایی» به آهنگسازی سیدعلی جابری و تنظیم و تدوین مقداد شاه حسینی توسط نشر هرمس منتشر شد.
به گزارش موسیقی ایرانیان، این آلبوم  شامل 6 قطعه موسیقایی به نام‌های سیاح بحر تجرید (ملهم از کلام حقانی حقن حقن یارسان)، در سایه سار حیرت، سرخوش به کوی رندی، ای عشق همه بهانه از توست(برداشتی از  آهنگ آذری ساری گلین)، از زبور تنهایی، گفتند فسانه‌ای و در خواب شدند(ملهم از کلام حقانی باباناووسی یارسان) است.
سیدعلی جابری آهنگساز «از زبور تنهایی» درباره این ساخته خود گفت: « تجربه شاید ، تکاپویی در نِیل به باز تولیدِ آگاهی باشد. و موسیقی، باری تجربه ای برای دستیابی به آگاهی های صوتی. از زبور تنهایی کاری در زمینه ی موسیقی محلی نیست،  بلکه تجربه و تلاشی است ، برای در کنار هم نشاندن عناصر متنوع موسیقیایی . عناصری که از درخت دیرسال مقامات تنبور یارسان و موسیقی سازی و آوازی ردیف موسیقی سنتی ایران ، تا افه ها و الگوها و جلوه های الکترونیک را در بر می گیرد . در این اثر سعی بر آن بوده است که با اصل و مرجع گرفتن موسیقی تنبور و مقامات آن بنا و ساختمان صوتی اثر بر مبنای مقام ها و فواصل تنبور باشد ، البته باز هم تنبوری که از نظام موسیقیایی یارسان سرچشمه گرفته و تا تجربه های امروزین این ساز امتداد می یابد . »
این آلبوم دومین اثر این آهنگساز بعد از اثر «همدلی» است که توسط نشر سروش منتشر گردیده بود. ‌«از زبور تنهایی» تجربه‌ای تازه  در عرصه موسیقی تنبور، سازهای الکترونیکی و افکت های صوتی است که در کنار سازهای سنتی  چون کمانچه و رباب و . . .  قرار گرفته تا عرصه را برای ظهور آواز باز کند؛ چه در فرم کلاسیک آن و چه با طعم موسیقی آوازی مقام های تنبور.
این آهنگساز درباره اسم این اثر گفت:«اسم این اثر هم با الهام از اسم یکی از اشعار دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی به نام از زبور تنهایی انتخاب شده است. شاید مناسبت آن هم نسبتی است که حضرت داوود علیه السلام به عنوان راوی و صاحب کتاب مقدس زبور با موسیقی و آواز داشته اند ، همان نسبتی که به خلق مناجاتهای شورانگیزی در مزامیر ایشان در عهد عتیق تجلی یافته‌است.»
در آلبوم «از زیور تنهایی» هنرمندانی چون: سیدعلی جابری (تنبور)، حامد فکوری (رباب)، پاشا هنجی (نی)، مهدی باقری (کمانچه، کمانچه آلتو)، فرهاد صفری (بم باژ، دفک، بادیه)، سینا پناهی (گیتار کلاسیک و الکترونیک)، سید محمد جابری ( دف)، سید پوریا جابری (امبرک)، مقداد شاه حسینی (آواز و جلوه‌های صوتی)، حمید ایرانپور، محمد حسن، کیمیا جابری، مهدیه پیکانو، مازیار جلالی (هم آوایان) به هنرنمایی پرداخته‌اند.
گفتنی است سید علی جابری از جمله نوازندگان شناخته شده تنبور است که در سال 1373در جشنواره موسیقی فجر به عنوان نوازنده نخست تنبور دست یافته و مدتها سرپرستی گروه سید علی خان را برعهده داشت. هم اینک نیز چند سالی است که جابری با  گروه همدل به اجرای برنامه های متفاوت، بیشتر در آن سوی آب ها می پردازد. به زودی آلبوم‌های جدید این آهنگساز منتشر خواهد شد.

منبع: موسیقی ایرانیان


ایجاد وبلاگ جدید | گزارش تخلف | نمایش لیست وبلاگ هاجامعه مجازی موسیقی ایرانیان